Door inzet gob worden 164 harten verwarmd

Foto: gob

Sittard-Geleen is een van de 23 Limburgse gemeenten die meedoen aan jasseninzamelactie “Geef een jas en verwarm een hart”.

Deze regionale actie heeft als doel om winterjassen in te zamelen voor mensen die het financieel helaas wat minder breed hebben en zelf geen goede winterjas kunnen kopen.

Raadslid Myra Wijnen, die deze actie voor politieke groepering gob co├Ârdineert, verwoordt het zelf als volgt: “Jouw jas past ook een ander… Voor veel mensen is het vanzelfsprekend. Ze denken er zelfs niet eens bij na als ze een warme jas van de kapstok nemen en naar buiten gaan. Want die beschermende laag, die je beschut tegen kou en guur weer, hangt er ‘gewoon’. Soms is er twijfel. Welke neem ik vandaag? Maar is dit wel zo ‘gewoon’? Voor een steeds grotere groep mensen in elk geval niet. Denk aan de dak- en thuislozen en mensen die minder draagkrachtig zijn, die vaak continu worden blootgesteld aan kou en nattigheid”.

Myra deed mede namens bestuur en de gob-fractie binnen de politieke groepering en daarbuiten een oproep aan mensen om thuis in hun kast te duiken en schone en goede heren- en dameswinterjassen bij haar thuis af te leveren om deze jassen een tweede leven te geven. Want: “Jouw jas past ook een ander”.

Met de bestelwagen van haar echtgenoot heeft Myra donderdag 100 jassen afgeleverd bij de stadswinkel van de gemeente Sittard-Geleen en 64 bij kledingbank in Geleen. Myra dankt iedereen namens gob voor de medewerking.

jasseninzamelactie

Reacties