Filmvertoning Petrus & Paulus en Expositie UniVorm

Petrus en Paulus
Foto: De Domijnen

Op donderdag 26 november en op donderdag 3 december kunt u om 14:00 uur de filmvertoning Petrus & Paulus en de expositie UniVorm inclusief lezing bijwonen bij Erfgoedcentrum De Domijnen.

Petrus & Paulus

Tweelingbroers Pieter en Paul Roberts uit Amstenrade hebben zeer uiteenlopende levenskeuzes gemaakt. Pauls traditionele schutterswereld en gezin in Limburg en de uitbundige drag-scene van Pieter in Amsterdam (Patty Pam-Pam) lijken haaks op elkaar te staan, maar hun levens vertonen ook veel overeenkomsten. Een documentaire van Sander Selen en Tom Doesborg.

UniVorm

In de expositie UniVorm toont De Domijnen Amerikaanse militaire uniformen uit de Tweede Wereldoorlog naast folkloristische kostuums uit Broeksittard, het pak van een sluiswachter uit Grevenbicht en de cape van een postbode uit Geleen, priesterkleding uit Einighausen en mijnwerkerskleding uit Geleen. Ze hebben elk een eigen verhaal, conservator Kitty Jansen-Rompen vertelt hier meer over tijdens de lezing, daarna bezoek je de expositie UniVorm, jonge ontwerpers en de eigen collectie. De film en expositie vullen elkaar mooi aan. Vergeet niet te reserveren via www.dedomijnen.nl.

Expositie UniVorm – Foto: © Rob Nijpels

Reacties