Hartverwarmende crowdfundingacties om anderen te helpen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De afgelopen weken zijn in onze regio diverse crowdfundingacties gestart om geld bijeen te brengen voor mensen die dringend hulp van de buitenwacht nodig hebben.

Zo werd voor Maurice uit Nieuwstadt het streefbedrag van een ton bijeengebracht, zodat woningaanpassingen kunnen worden uitgevoerd en een rolstoelbus kan worden aangeschaft. Hierdoor kan de vorig jaar ten gevolge van een hersenstaminfarct verlamd geraakte Maurice binnenkort terug naar zijn gezin.

Ook hartverwarmend is de actie ten bate van de 13-jarige Daan uit Born. De tiener lijdt aan een ernstige en zeldzame ziekte, die hem dwingt om bijna de hele dag liggend door te brengen. Hierdoor kan hij niet meer naar school. Vrienden van Daan begonnen samen met Daan’s ouders een inzamelingsactie om de kosten van een operatie te kunnen betalen. Die kan alleen door een Spaanse neurochirurg worden uitgevoerd en kost maar liefst 130.000 euro. De inzamelingsactie liep als een speer. Binnen een week werd – onder andere met dank aan een oproep van Tisjeboy Jay – het benodigde bedrag bijeengebracht.

Fijn dat ondanks de vervelende en onzekere tijden die we doormaken mensen bereid zijn de beurs te trekken voor anderen – vaak onbekenden – die hulp nodig hebben.

En dan is er nog de actie voor MS-patiënt Judith Kuipers-Raven uit Sittard om de voor een stamceltransplantatie benodigde 50.000 euro bijeen te krijgen. Zij heeft inmiddels 30 mille binnen en dus nog 20 mille te gaan. Lees hier meer over Stop Judiths MS.

Cookieinstellingen