Flaarisse brengen ‘Knuffelmuntje’ in omloop

Foto: © De Flaarisse

De Geleense Stadscarnavalsvereniging De Flaarisse ontplooien dit jaar allerlei initiatieven om ook dit jaar het gevoel van carnaval bij de mensen levend te houden.

Zo gaan de Flaarisse onder meer op de Gelaender Toer, waarbij inwoners van Geleen een hart onder de riem krijgen gestoken, dan wel een blijk van waardering voor hun inzet voor de stad.

En nu is er ook een Knuffelmuntje uitgebracht. Carnavalszondag valt immers op Valentijnsdag, maar helaas mogen vanwege de beperkende maatregelen ter beteugeling van de coronapandemie grote carnavalsbijeenkomsten en -optochten dit jaar niet plaats vinden. En dat terwijl ’t knuffelgehalte dit jaar op carnavalszondag best nog weleens hoger zou kunnen zijn dan normaliter het geval is.

De Flaarisse van Gelaen vertrouwen erop dat het over hopelijk niet al te lange tijd wel weer mogelijk zal zijn om samen te komen en samen plezier te beleven. Om aan die gedachte vorm te geven ontwierpen de Geleense oud-prins Ruud van Wersch en Koldobieke Ramos de ‘Knuffelmunt’, een penning die, zodra het weer mogelijk is, kan worden ingeruild voor een knuffel. “Hopelijk kunnen we snel een moment prikken waarop we de penningen in kunnen ruilen,” aldus de Flaarisse.

De penningen worden uitgereikt aan bevriende verenigingen en relaties en ook de leden van het College van B&W en de gemeenteraad van Sittard-Geleen hebben van de Flaarisse allemaal een knuffelmuntje ontvangen.

Cookieinstellingen