Dorpsraad G-P-S stuurt brandbrief aan College van B&W

<em>Maas bij Grevenbicht, zicht op Rotem</em>
Maas bij Grevenbicht, zicht op Rotem
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Dorpsraad van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk (G-P-S) maakt zich ernstig zorgen over de mogelijke komst van een elektriciteitscentrale bij Rotem.

Het Belgisch-Limburgse plaatsje Rotem ligt tegenover Grevenbicht dicht bij de Maas. Het bericht dat er aan Belgische zijde plannen zijn om daar aan de horizon een grote elektriciteitscentrale te bouwen heeft ertoe geleid dat de Dorpsraad G-P-S werd overstelpt met vragen en bezorgde reacties van inwoners van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Alle reden om deze bezorgdheid middels een brief aan het College van B&W van Sittard-Geleen over te brengen en om het college op te roepen stelling te nemen tegen de Belgische plannen. De door de Dorpsraad verstuurde brief is hieronder integraal weergegeven.

Overigens stuurden bijna alle gemeenteraadsfracties een gezamenlijk ondertekende brief aan het Provinciebestuur van Belgisch Limburg waarin zij stelling nemen tegen de mogelijke bouw van een elektriciteitscentrale. Alleen de raadsfractie van de PVV en de fractie Klein ondertekenden de brief niet.


Geachte leden van het college B&W,

Afgelopen week heeft het bestuur van de Dorpsraad Grevenbicht Papenhoven Schipperskerk een gigantisch aantal vragen en meldingen gekregen vanuit de bevolking van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk naar aanleiding van de berichtgeving in De Limburger van 3 februari jl, waarin melding gemaakt wordt een elektriciteitscentrale nabij (tegenover) Grevenbicht, aan de Belgische kant van de Maas.

Nu is het uitzicht vanuit Grevenbicht over de Maas niet alleen van historische en culturele waarde, tevens is hier thans wederom een prachtige flora en fauna aan het ontstaan, met een schitterend uitzicht op Maas en omgeving.

De thans voorgenomen bouw zal evenwel behoorlijk roet in het eten gooien en natuur zal moeten plaatsmaken voor vervuilende bebouwing. Inzake vervuiling valt daarbij niet alleen te denken aan de belasting van de luchtkwaliteit, doch tevens van een ernstige horizonvervuiling.

Hierdoor zal niet alleen de kwaliteit van leven c.q. wonen te lijden hebben, tevens zal door deze aanslag op de levens- en woonkwaliteit de woningwaarde ernstig negatief beïnvloedt worden in Grevenbicht en zeker bij de woningen met uitzicht op, of in de nabijheid van de Maas.

Wij, de Dorpsraad G-P-S, sprekende namens de inwoners van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk maken ons ernstige zorgen over deze ontwikkeling en luiden de noodklok!

We vragen het College B&W dan ook stelling te nemen inzake de geplande bouw alsmede te verzoeken hierin actief een rol te spelen om deze bouw als grensgemeente tegen te houden.

Derhalve vernemen we graag wat de Gemeente Sittard-Geleen tegen deze aanslag op de natuur en het woongenot van haar inwoners gaat doen.

Wij verzoeken u om actie te ondernemen en u in te spannen op deze negatieve ontwikkeling 9en de bouw) tegen te gaan, alle middelen rechtens!

In afwachting uwer reactie. Met bezorgde groet en hoogachtend,

Dhr. Roel Salden, Voorzitter Dorpsraad GPS
Mr. Roy Jacobs, Secretaris Dorpsraad GPS

Cookieinstellingen