Werkzaamheden aanleg fiets- en voetgangerstunnel komen op stoom

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Nu de voorbereidingswerkzaamheden achter de rug zijn komt er stilaan vaart in de werkzaamheden voor de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel bij de Raadskuilderweg.

Sinds december 2018 is de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg opgeheven. De overweg, die alleen werd gebruikt door voetgangers en fietsers, was levensgevaarlijk. Omdat er zich een enkele bloedstollende bijna-ongelukken hebben voorgedaan besloot ProRail om de overweg direct af te sluiten en deze zo snel mogelijk te vervangen door een tunnel onder het spoor door. De tunnel gaat overigens ook onder de Westelijke Randweg door en dat betekent dat voetgangers en fietsers de Westelijke Randweg en de spoorlijn straks veilig en snel kunnen passeren.

Verkeer dat regelmatig de Westelijke Randweg gebruikt kan het niet zijn ontgaan dat met de aanleg van de tunnel is begonnen. Even ten zuiden de rotonde bij Zuyderland Medisch Centrum is de rijbaan tijdelijk verlegd om ruimte te creëren voor de aanleg van de tunnel, die in de loop van 2022 klaar moet zijn.

De onbewaakte spoorwegovergang op de Lintjesweg tussen Munstergeleen en Geleen werd in 2019 door ProRail opgeheven. En ook daar zal een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor worden aangelegd. Daar zijn de werkzaamheden nog niet begonnen, maar het is de bedoeling dat ook die tunnel in de loop van volgend jaar wordt opgeleverd.

aanleg spooortunnel raadskuilderweg

Cookieinstellingen