Spiegelactie Vaste Prik Sittard-Geleen hield de gemoederen bezig

Foto: SGN

Vaste Prik Sittard-Geleen heeft afgelopen weekend met een heuse guerrilla-marketingactie bij menigeen de wenkbrauwen doen fronsen.

Op opvallende plekken in zowel Sittard als Geleen doken grote spiegels op, waarop de tekst “Durf jij in de spiegel te kijken?” stond geschreven.

Op social media vroeg men zich af wie er achter deze actie zat en wat het doel ervan was. Was het soms een actie van de lokale kappers, die ons graag van ons veel te lange coronakapsel willen verlossen? Is het een reclamecampagne van de schoonheidsbranche? De kledingwinkels? Opticiens? Of zit er soms een politieke partij achter, die ons tot nadenken wil stemmen voordat we gaan stemmen?

Niks van dat alles. Het waren de vrijwilligers van Vaste Prik Sittard-Geleen die ons de spiegel voorhielden. En dat mogen ze, want zij zijn het die, ondanks het gevoel dat ze staan te dweilen terwijl anderen achter hun rug de kraan steeds opnieuw openzetten, toch door blijven gaan met het opruimen van zwerfafval.

De vraag “Durf jij in de spiegel te kijken?” werd eigenlijk gesteld aan iedereen die weleens afval op straat gooit of achterlaat in de openbare ruimte. Of dat nou een snoepwikkel, een leeg frisdrankblikje, flesje, mondkapje, zakdoekje of een sigarettenpeuk is… Om van het dumpen van een complete afgedankte huisraad nog maar te zwijgen.

De spiegels werden dan ook niet voor niets geplaatst op plekken waar vaak zwerfvuil wordt gevonden of waar veel afval wordt gedumpt, zoals langs de Oligstraße bij Broeksittard en op en bij het parkeerterrein bij het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard (foto boven dit bericht). Ook bij ondergrondse inzamelpunten (de ogi’s) werden spiegels geplaatst, want ook daar wordt vaak illegaal afval bijgeplaatst.

Michel van Dijke van Vaste Prik Sittard-Geleen: “De openbare ruimte is van iedereen. Die vervuil je niet met jouw troep. Wie dat doet zou zich dood moeten schamen als hij in de spiegel kijkt.”

Operatie Mooimakers

Vaste Prik Sittard-Geleen wil van alle aandacht gebruik maken door te wijzen op Operatie MooiMakers, die op 20 en op 27 maart van 13:30 tot 15:30 uur wordt gehouden. en die op zondag 28 maart van 11:00 tot 12:30 uur bij Plinthos wordt afgesloten. Operatie Mooimakers moet de grootste opruimactie in de gemeente Sittard-Geleen worden. Meedoen? Klik dan op onderstaande link.

Oligstraße, net over de grens bij Broeksittard
Cookieinstellingen