Stichting Behoud Kollenberg klaagt weer over loslopende honden

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Elk voorjaar is het raak: jonge in het wild levende dieren in het gebied rond de Kollenberg worden het slachtoffer van loslopende honden.

Bijna elk jaar laat Stichting Behoud Kollenberg weten dat er doodgebeten jong wild, zoals reekalveren, in het gebied worden aangetroffen. De dieren zijn naar alle waarschijnlijkheid doodgebeten door loslopende honden die hun baasje tijdens een wandeling over de Kollenberg vergezellen.

Nou mogen honden daar – het gebied bevindt zich immers buiten de bebouwde kom – loslopen, zoals blijkt uit de geldende apv. Daarbij geldt overigens wel als voorwaarde dat andere mensen, dieren en de natuur daar geen overlast van mogen ondervinden.

Zeker in deze tijd van het jaar is het daarom wel zo verstandig om honden in de natuur aangelijnd te houden. In het voorjaar hebben veel in het wild levende dieren jongen en die kunnen zich met geen mogelijkheid verdedigen tegen een hond, zeker niet als ze er niet in slagen om op tijd weg te komen. Stichting Behoud Kollenberg doet dus een dringend beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van hondenbezitters: houd s.v.p. uw hond de komende tijd aangelijnd wanneer u met uw hond een wandeling over de Kollenberg of elders in de natuur maakt!

Cookieinstellingen