Raadsfractie D66 vraagt burgemeester in open brief oproep tot heropenen terrassen te steunen

Foto: SGN

De burgemeesters van de vier grote steden in het land roepen het kabinet op om de horecaterrassen in hun steden zo snel mogelijk weer open te stellen voor bezoekers.

Volgens de burgemeesters leidt het betere weer in het voorjaar tot moeilijk te reguleren stromen bezoekers naar recreatiegebieden zoals parken, wandelgebieden de waterkant. Daarbij is handhaving van de vereiste 1,5 meter afstand en beperking van de groepsgrootte op die plekken niet goed mogelijk.

Verder stellen zij dat de horeca al gedurende een lange periode heeft te maken met aanzienlijke omzetverliezen. Ze zetten alles op alles om te overleven, maar mogen nog steeds hun terrassen niet openen voor bezoekers.

Winkeliers hebben intussen meer ruimte gekregen om activiteiten te ontplooien. Verder vinden er op diverse plekken in het land ‘field labs’ experimenten – testen met publiek bij evenementen – plaats. Hierdoor wordt de drukte in recreatiegebieden beter gereguleerd.

De horeca heeft in 2020 al laten zien dat gereguleerd terrasbezoek op een veilige en verantwoorde manier mogelijk is. Desondanks ontbreekt daar vooralsnog elk perspectief.

Al met al reden voor fractievoorzitter Bert Kamphuis van de gemeenteraadsfractie van D66 om burgemeester Hans Verheijen middels een open brief te vragen om de oproep van zijn collega’s aan het Kabinet te ondersteunen, in de hoop dat ook in de gemeente Sittard-Geleen een verantwoorde openstelling van de terrassen mogelijk wordt gemaakt in de scenario’s voor dit voorjaar en de zomerperiode.

Reacties