Rolskieër in actie voor hartstichting

Foto: Michel van Dijke

Aanstaande zaterdag 17 april gaat de 54-jarige Robert Wendler uit Doenrade een uur lang rolskieën voor de Hartstichting.

Plaats van handeling is de 535 meter lange skeelerbaan van Sportlandgoed De Haamen in Beek. Robert is een fervent schaatser, fietser en rolskieër. Hij vertelt: “In juli 2017 ben ik onwel geworden op de racefiets. Na allerlei onderzoeken tot de ontdekking gekomen dat ik waarschijnlijk een ontsteking/virus op de hartspier heb gehad. Naar aanleiding daarvan is in oktober 2017 een pacemaker en ICD (interne defibrillator) geplaatst. Na veel onzekere maanden het ik het sporten langzaam weer opgepakt, alhoewel ik de wedstrijdsport niet meer mag beoefenen. Om de hartstichting te steunen ga ik een uur lang zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar rijden en wil ik laten zien dat men ondanks een pacemaker en ICD toch nog kan sporten, zij het met beleid”.

Robert’s sportieve inzamelingsactie start om 11:00 uur op Sportlandgoed De Haamen. Donaties zijn uiteraard van harte welkom en kunnen online worden gedaan via acties.voordehartstichting.nl/actie/robert-wendler.

Cookieinstellingen