Raadslid vraagt opheldering over verwijdering uit online vergadering

Foto: SGN

Raadslid Klein van de gelijknamige eenmansfractie werd tijdens de raadsronde afgelopen maandag kort uit de online-vergadering verwijderd.

Dat gebeurde tijdens de tweede termijn van de raadsronde over Onderzoek 213a warmtenet/Het Groene Net. Hetzelfde gebeurde eerder ook al een keer, tijdens de raadsconferentie over de toekomstvisie, zo schrijft Klein.

Reden voor het raadslid om het college van B&W een brief te sturen waarin hij om opheldering vraagt. Hij wil voor beide keren weten wie hem ten onrechte uit de online bijeenkomst heeft verwijderd, wie daartoe opdracht gaf en om welke reden hij werd verwijderd.

Klein zegt dat hij andere standpunten mag uitdragen dan het college en de coalitiepartijen zonder dat dat consequenties mag hebben voor zijn deelname aan online conferenties, ronde- of raadsvergaderingen en vraagt de burgemeester of hij het daarmee eens is.

Klein geeft verder aan de vragen te stellen omdat hij over het voorval “verontrustende signalen” heeft gekregen. Gevraagd naar welke signalen dat waren en uit welke hoek die kwamen liet hij weten daar “uit veiligheidsoverwegingen” geen uitspraken over te doen.

Cookieinstellingen