Unilocatie Grevenbicht-Obbicht – stand van zaken

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Achter de schermen werkt de gemeente hard aan de voorbereiding van de besluitvorming door de raad over de unilocatie Grevenbicht-Obbicht.

Op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan voor de unilocatie Grevenbicht-Obbicht heeft de gemeente 16 (omvangrijke) zienswijzen ontvangen.

Deze worden momenteel van reactie voorzien. Om dat zorgvuldig te kunnen doen is daarvoor meer tijd uitgetrokken dan in eerste instantie gedacht. Het bestemmingsplan en exploitatieplan worden daarom niet in april, maar in juni voor gewijzigde vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Nadat de raad de plannen heeft vastgesteld, worden deze zes weken ter inzage gelegd. In deze periode is het mogelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De gemeente maakte bekend wanneer de beroepstermijn ingaat.

Voorbereiding aanvraag bouwvergunning

Nadat de plannen door de raad zijn vastgesteld, wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden en aanbestedingen voor de realisatie van de unilocatie in het middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht. Dit gebeurt onder regie van een externe projectmanager. Het streven is om na de zomer de bouwvergunning aan te vragen. Vooruitlopend hierop zijn de gesprekken met de grondeigenaren, over de aankoop van de benodigde gronden, in volle gang. En ook met de school en sportverenigingen is er volop contact om de nodige voorbereidingen te treffen.

Vrijvallende school- en sportlocaties

Afgelopen najaar heeft de gemeente met omwonenden gesproken over hun ideeën en wensen ten aanzien van de vrijkomende school- en sportlocaties in beide dorpen. De sportlocaties krijgen zoals bekend een natuur- en groenbestemming. Voor de vrijkomende schoollocaties in beide kernen wordt gedacht aan woningbouw. Momenteel wordt de opgehaalde informatie door externe bureaus uitgewerkt in (schets)plannen. Voor de sportlocaties moeten die plannen passen binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. De gemeente vindt de conceptversies veelbelovend en hoopt de beide plannen nog voor de zomer aan belangstellenden te kunnen presenteren. Dan is ook de planning gereed.

Cookieinstellingen