Open kerk- en wandelmiddag op zondag 2 mei in Holtum

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Een ongekend succes waren de vorige edities van de door platform Holtum 2.0 georganiseerde open kerk- en wandelmiddagen in Holtum.

Telkens meldden zich op die middagen meer dan tweehonderd mensen in de mooie kerk van Holtum. Voor een bezichtiging, om er gewoon even te zijn of om de routebeschrijving van de Martinuswandeling door de historische kern van Holtum op te halen.

Deze gratis uitgebreide routebeschrijving van de ongeveer 4 kilometer lange wandeling maakt heel mooi duidelijk wat Holtum in cultuurhistorisch opzicht allemaal te bieden heeft. Er waren dan ook de nodige enthousiaste reacties.

Daarbij wordt ook de openstelling van het buitenterrein van Kasteel Wolfrath door de wandelaars op waarde geschat. Bezoekers krijgen door Bartho van der Heijden en zijn vrouw Annet ook nog een lekkere kop koffie of thee aangeboden, waarbij Bartho aan geïnteresseerden graag uitleg geeft over het kasteel en de het omringende kasteelpark.

Wegens succes wordt de Martinuswandeling dan ook geprolongeerd op zondag 2 mei, van 13:15 tot 16:30 uur. Voor hen die de wandeling door Holtum al hebben gemaakt, of liever in de natuur wandelen, is vanuit kasteel Wolfrath een wandeling van 4 of 12 km door het omringende natuurgebied uitgezet, waarvan de routebeschrijving eveneens gratis verkrijgbaar is. Verbaas u hoe rijk en mooi het smalste stukje Limburg is!

Cookieinstellingen