Subsidie voor goede initiatieven: gemeente daagt jongeren uit

Foto: CC0 via PxHere

Het is ten tijde van corona regelmatig reden tot zorg: sombere gevoelens bij jongeren, die vooral het met elkaar samenkomen missen.

Tijdens de lockdown werkte het gevoel van isolatie bij veel jongeren negatief door, want elkaar ontmoeten op school, de sportvereniging, op een dance event of andere dingen ondernemen zat er amper of helemaal niet in.

Om dat isolement te doorbreken nu de beperkende maatregelen weer wat zijn versoepeld en om hen weer wat meer perspectief te bieden daagt de gemeente Sittard-Geleen jongeren nu uit om met initiatieven, plannen en ideeën te komen voor ontmoeting en verbinding met leeftijdsgenoten. Om dat te stimuleren geeft de gemeente maximaal veertig van die initiatieven elk een subsidie van duizend euro.

De ideeën kunnen worden ingestuurd naar [email protected] en worden beoordeeld door een kundige jury waarin vooral jongeren een stem hebben: leden van de Breakfast Club, Veer zeen jóngk en Sanne Janssen van HutsSpot. Jongeren tot 27 jaar kunnen meedoen en de uitdaging aangaan.

Wethouder Kim Schmitz is ervan overtuigd dat de jongeren van Sittard-Geleen vol ideeën voor activiteiten zitten. Op de vraag of ze enkele voorbeeldactiviteiten kan aangeven zegt ze “Ik heb wel een aantal ideeën, maar het is nu juist de bedoeling dat die vanuit de jongeren komen. Met die veertig maal duizend euro helpen we jongeren graag om goede initiatieven voor ontmoeten en verbinden mogelijk te maken. Niet de gemeente, maar de jongeren zélf bedenken hun activiteiten.”

De inzenders moeten bij hun activiteiten overigens wel rekening houden met de geldende coronamaatregelen. De jury zal er ook op letten dat bij de toekenning van de subsidiebedragen sprake is van een eerlijke verdeling over de verschillende leeftijdscategorieën.

Jongeren kunnen tot december een subsidieaanvraag voor hun ideeën indienen. Dat moet dan uiterlijk vier weken voordat het idee wordt uitgevoerd gebeurd zijn. Dat betekent dat eind dit jaar het laatste initiatief moet zijn uitgevoerd.

Meer informatie hierover wordt naar verwachting in de loop van komende week bekendgemaakt op de website van de Gemeente Sittard-Geleen. Maar wie goede ideeën heeft kan die nú al inzenden naar [email protected].

Cookieinstellingen