Tour de Handhaving tikt de 6 mille aan

<em>Joris van Duin, Yelle Tieleman en Nort Hesse</em>
Joris van Duin, Yelle Tieleman en Nort Hesse
Foto: Tour de Handhaving

Aanstaande zaterdag vertrekken drie supporters van Fortuna Sittard in Utrecht voor een fietstocht naar het stadion aan de Milaanstraat in Sittard.

Wat begon als een belofte in een tijd dat rechtstreekse degradatie van hun favoriete club naar de Keukenkampioen Divisie aannemelijker was dan de uiteindelijk royale handhaving in de Eredivisie, mondde uit in een sympathieke actie ten bate van club en supporters: de Tour de Handhaving.

Het daarmee ingezamelde geld – inmiddels zo’n 6.000 euro – wordt overgemaakt aan Fortuna Sittard. De club zal het geld gebruiken om het voor supporters, die ten gevolge van de coronacrisis financieel flink zijn geraakt, mogelijk te maken ook komend seizoen weer een seizoenkaart aan te schaffen.

Journalist Joris van Duin, misdaadverslaggever Yelle Tieleman en communicatiemedewerker Nort Hesse, drie verstokte Fortuna-supporters die allang niet meer in Sittard-Geleen wonen, weten zich in hun actie gesteund door de club en tal van sympathisanten. Fortuna-spelers rechtsback Mickaël Tirpan en doelman Yanick van Osch fietsen mee. Daarbovenop bood Wielerploeg Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch aan om een volgwagen te verzorgen voor de gehele tocht.

Het pelotonnetje begint zaterdag om 08:00 uur op de Adenauerlaan in Utrecht aan de volgens het routeschema 177,1 kilometer lange tocht, om – afhankelijk van de behaalde gemiddelde snelheid – tussen 15:30 en 16:16 uur bij het stadion van Fortuna Sittard te arriveren.

Meefietsers zijn welkom, maar aanmoedigen langs de route mag natuurlijk ook.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen