Vragen fractie gob over (verkeers)veiligheid en overlast Danikerbos/Ten Eysden.

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeenteraadsfractie van politieke groepering gob heeft schriftelijk een aantal vragen gesteld betreffende (verkeers)veiligheid en overlast bij manege Ten Eysden en het Danikerbos.

Volgens gob-fractielid Myra Wijnen is sprake van een aanzienlijk toename van het aantal wandelaars van het toch al druk bezochte buitengebied bij Danikerbos. Manege Ten Eysden trekt veel bezoekers en dat aantal zal toenemen wanneer binnenkort in de weekenden ook weer wedstrijden georganiseerd worden. Verder opent binnenkort een restaurant/brasserie aan de rand van het Danikerbos. Verder is de parkeerplaats bij manege Ten Eysden een plek waar vooral in de avonduren jongeren zich verzamelen.

Er is sprake van een toename van het aantal verkeersbewegingen van voetgangers, fietsers, scooters, auto’s, en eventueel vrachtauto’s die gaan bevoorraden. Dat verkeer rijdt allemaal over de smalle weg via de spoorwegovergang naar en van de parkeerplaats bij Ten Eysden.

Omwonenden ervaren niet alleen last van de toenemende verkeersdrukte, maar ze ervaren ook regelmatig overlast van jongeren, onder andere door het wegrijden met veel te hoge snelheden, afsteken van vuurwerk (onder meer vanuit glazen flessen met rondspringend glas tot gevolg), het draaien van harde muziek, drugsgebruik en dealen van drugs.

De gob-fractie zie graag het College van B&W maatregelen treft om de veiligheid en de verkeersveiligheid bij Ten Eysden op korte termijn te verbeteren. Voorgestelde maatregelen betreffen de aanleg van verkeersdrempels vanaf de spoorweg tot aan het parkeerterrein, het aanbrengen van betere verlichting bij het parkeerterrein en het instellen van een parkeerverbod voor de bermen langs de weg. De fractie vraagt verder om camerabewaking bij het parkeerterrein. Die was daar ten tijde van de lockdown tijdelijk ingesteld. De overlast was toen vele malen minder.

Cookieinstellingen