Ontwerpfase vernieuwbouwproject Glanerbrook gestart

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De ontwerpfase voor het omvangrijke ver(nieuw)bouwproject van sportpark Glanerbrook in Geleen is officieel onderweg.

Om dat feit te onderstrepen en om de inwoners van Sittard-Geleen te attenderen op de mogelijkheid om input te leveren werd zaterdagochtend bij het sportpark een banner onthuld met betrekking tot de vernieuwbouw van het complex.

Glanerbrook krijgt er een vijftigmeterbad bij, het oude zwembad wordt opgeknapt, de sporthallen krijgen een beurt, de ijshal gaat tegen de vlakte nadat er een nieuwe hal is gerealiseerd en de wielerbaan en buitenijsbaan krijgen een overkapping, zodat activiteiten niet meer weersafhankelijk zijn.

Bij de onthulling van de projectbanner waren veelal jeugdige vertegenwoordigers van de verschillende verenigingen die gebruik maken van het sportcomplex aanwezig. Zij assisteerden wethouder Leon Geilen met de onthulling.

Afgelopen presenteerde Architectenbureau NOAHH een eerste conceptplan aan de gemeenteraad, verenigingen en buurtbewoners. Op de banner staat een link naar participatieplatform MetSittardGeleen. Daar kan iedereen die dat wil opmerkingen en ideeën kwijt over allerlei onderwerpen en projecten die spelen in de gemeente, waaronder Glanerbrook.

Het plan is om na de zomer van 2022 te starten met de (vernieuw)bouw werkzaamheden.

Cookieinstellingen