Reconstructie parkeerplaats Hubertushuis Oud-Geleen afgerond

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Afgelopen week legde wethouder Leon Geilen symbolisch de laatste steentjes van het project ‘reconstructie parkeerplaats rondom het gemeenschapshuis Hubertushuis/De Boew’ in Oud-Geleen.

Dat deed hij onder toeziend oog van omwonenden, verenigingen en andere belanghebbenden om aan te geven dat het project succesvol werd opgeleverd en klaar is voor gebruik.

Niks bijzonders, zo lijkt het als je je auto er parkeert of erlangs rijdt, maar schijn bedriegt. Onder de parkeerplaats is onder andere een infiltratiekelder aangelegd. Daarnaast zijn er 24 extra parkeerplekken gerealiseerd ten opzichte van de oude situatie. De aanplanting van bomen en struiken vindt plaats in het plantseizoen eind 2021 of begin 2022.

Tijdens de opening werd er tevens aandacht gegeven aan de subsidiemogelijkheden van Waterklaar, waarmee inwoners een steentje kunnen bijdragen aan het voorkomen van wateroverlast tijdens extreme buien. Op de website www.waterklaar.nl staat nog meer informatie over deze subsidieregeling.

In de aanloop naar de uitvoering van het project reconstructie parkeerplaats Hubertushuis Oud-Geleen is de gemeente eerst met de inwoners in gesprek gegaan om ideeën en wensen op te halen, zodat daar in de ontwerpfase zoveel mogelijk rekening mee kan worden gehouden. Mede op basis van de uitkomsten van deze ‘beginspraak’ is de gemeente aan de slag gegaan met het ontwerp en het maken van plannen. De conceptplannen zijn vervolgens aan de inwoners gepresenteerd om te toetsen of hun wensen voldoende zijn vertaald naar een ontwerp. Ervaring leert dat deze aanpak leidt tot breed gedragen plannen en meer tevredenheid bij de inwoners.

Cookieinstellingen