Raadsfractie gob vraagt om onderzoek vanwege overlast in Holtum

Foto: screenshot google

De raadsfractie van politieke groepering gob heeft in een brief aan burgemeester Hans Verheijen aandacht gevraagd voor overlast die inwoners van Holtum ondervinden.

De overlast wordt veroorzaakt door het bedrijf Ekompany, dat op het industrieterrein in Holtum is gevestigd. Ekompany bewerkt specialty kunstmeststoffen.  Dit betreft in het bijzonder het coaten van kunstmeststoffen en mengsels hiervan. Daarnaast worden de gecoate producten gemengd met andere (wel en niet gecoate) kunstmestkorrels. Door deze bewerkingen zal de eenmaal toegediende meststof minder snel oplossen en wordt het vrijkomen van nutriënten meer afgestemd op de behoefte van de plant. Dit staat vermeld in de omgevingsvergunning met dossiernummer OM12.0550.

De omwonenden veelvuldig gemeld dat zij overlast ondervinden van Ekompany in de vorm van geur- en geluidsoverlast. Zij hebben al talloze klachten ingediend, maar hebben niet de indruk dat er iets aan de ervaren overlast wordt gedaan. Reden voor de gob-fractie om de gemeente te vragen om voor deze omwonenden een aantal zaken te onderzoeken en hen daar tevens bij te betrekken, want de omwonenden maken zich ernstig zorgen over hun welzijn. “Het zou fijn zijn als de gemeente in gesprek gaat met het bedrijf en omwonenden en dat er helderheid komt,  wellicht wederzijds begrip en nog belangrijker een oplossing voor de problemen die de buurt ervaart,” aldus de gob-fractie.

Cookieinstellingen