Beperkt toeschouwers bij Alternatief Sjöttefees 2021

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Alternatief Sjöttefees (Vogelsjeite) dat in Sittard jaarlijks wordt gehouden op de eerste zondag van september markeert het einde van de vakantieperiode.

Want in september begint, weliswaar met nog steeds allerlei beperkingen vanwege corona, het verenigingsleven weer te draaien na een zomerstop. En maandag beginnen ook in het zuiden de scholen weer.

Vorig jaar kon het Alternatief Sjöttefees niet doorgaan vanwege de geldende lockdown. Dit jaar gaat het feest onder strenge voorwaarden en met een beperkt aantal deelnemers en toeschouwers in besloten vorm wel door. En dat geldt ook voor het Keizesjfees, dat op de zaterdagavond voorafgaand aan het Vogelsjeite wordt gehouden.

Deelname is alleen mogelijk op vertoon van een geldig deelnemersticket in combinatie met een geldig vaccinatiebewijs (QR-code in corona-App), of een testbewijs met negatieve uitslag van maximaal 24 uur oud of een herstelbewijs.

Het evenement verhuist dit jaar naar de besloten omgeving van de tuin van de zusters Karmelitessen op de Kollenberg (toegang naast de garageboxen aan de Kollenberg). De deelnemende verenigingen krijgen elk een tijdsslot waarop ze binnen moeten komen. Let op: wie het terrein verlaat vóór het evenement is afgelopen kan niet meer terug naar binnen. Er is dit jaar geen schuttersoptocht door het centrum van Sittard, het défilé wordt op het schietterrein gehouden.

Alle deelnemende verenigingen – dat zijn er dit jaar 19 – konden maximaal 30 kaarten reserveren voor het Alternatief Vogelsjeite. Daarbij zijn niet alle kaarten gereserveerd. De organisatie heeft nu besloten om de niet gereserveerde kaarten (gratis) beschikbaar te stellen aan mensen die het Vogelsjeite graag als toeschouwer willen bezoeken.

Wil je er als toeschouwer bij zijn?

  • Stuur dan een e-mail naar [email protected];
  • vermeld daarin naar welk e-mailadres het ticket moet worden gestuurd;
  • hou de mail in de gaten: het ticket moet uiterlijk zaterdagmiddag 12:00 uur zijn ontvangen;
  • zorg dat je zondagmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur met ticket én geldig coronabewijs bij de entree aan de Kollenberg bent.

Ook voor bezoekers geldt dat enkel toegang wordt verleend op vertoon van een geldig ticket in combinatie met een geldig vaccinatiebewijs (QR-code in corona-App), of een testbewijs met negatieve uitslag van maximaal 24 uur oud of een herstelbewijs.

Voor bezoekers van het Keizesjfees, dat Aafsjlaag Zitterd eveneens in de tuin van de zusters Karmelitessen organiseert ter ere van hun keizer, gelden dezelfde toegangsregels. Ook hier zijn nog enkele (gratis) kaarten beschikbaar. Deze zijn te bestellen via [email protected].

Meer informatie

Cookieinstellingen