Voorbereidende werkzaamheden voor Holy Hill Obstacle Run

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aanstaande zondag zijn de Noordelijke Schootsvelden in Sittard de start- en finishlocatie van de vierde editie van de Holy Hill Obstacle Run.

Die zou eigenlijk al in mei 2020 hebben moeten plaatsvinden, maar de coronalockdown gooide toen roet in het eten. Maar dit jaar gaat het evenement wel door en bovendien met een recordaantal deelnemers.

Sinds een paar dagen werkt de organisatie op de Noordelijke Schootsvelden hard aan de inrichting van het terrein, dat wordt omgeturnd in een grote hindernisbaan. Er verrijzen tal van hindernissen, die de deelnemers aan deze hindernisloop moeten zien te overwinnen. Dat kan aardig uitputtend zijn… Water, vuur, modder, steile wanden, evenwichtsbalken, touwbanen en andere obstakels en opdrachten die nogal wat vragen van de lichamelijke fitheid en de mentale veerkracht van de deelnemers. Er is keuze uit twee afstanden: 5 en 12 kilometer.

Er zijn enkel nog een aantal “late bird tickets” beschikbaar, dus wie zondag nog wil meedoen moet zich nu toch echt wel aanmelden.

Deze obstacle run is overigens geen wedstrijd, maar is puur bedoeld als een sportieve uitdaging. “Let op elkaar en help andere deelnemers waar nodig, dat maakt het alleen maar leuker,” zo meldt de organisatie. De twee routes voeren onder andere naar de Kollenberg en de 12 kilometer variant brengt de deelnemers nog verder het buitengebied in. En ook daar moeten diverse hindernissen worden overwonnen. De organisatie maakt de exacte route niet bekend om te voorkomen dat er teveel toeschouwers op het evenement afkomen.

De organisatie spreekt van het grootste aantal deelnemers aan de Holy Hill Obstacle Run ooit. “We hebben enkele duizenden deelnemers,” zo laat de organisatie desgevraagd weten. Vanwege de coronamaatregelen starten die niet allemaal tegelijk, maar verdeeld over een achttal startmomenten, waarbij steeds maximaal 750 deelnemers aan de start mogen verschijnen. De eerste golf vertrekt om 09:30 uur en vervolgens begint er om de 40 minuten een volgende groep aan de hindernisloop. (Lees verder onder de foto.)

holy hill obstacle run 2021 02

De hindernissen op de schootsvelden blijven zondag na afloop nog even staan, want maandag gaat het Groenewaldcollege uit Stein ze gebruiken bij een eigen hindersnisrace voor alle 1500 leerlingen.

Reacties