Omdenken: ZOwonen daagt tagger uit om een kunstwerk te maken

Foto: screenshot uit video

Op een muur bij appartementencomplex De Wimmeren van woningcorporatie ZOwonen in de wijk Kemperkoul heeft een onbekende spuitbushanteerder een aantal tags gekalkt.

En dat ziet er eerlijk gezegd niet bepaald fraai uit, zo melden ZOwonen buurtbeheerders Robin en Jos, mede namens de buurtbewoners, op LinkedIn en Facebook.

Het was niet de eerste keer dat de muur werd gebruikt door een op het eerste gezicht weinig getalenteerde ‘graffiti-artiest’. In plaats van de muur voor de zoveelste keer te reinigen of over te schilderen bedachten Robin en Jos ditmaal een andere oplossing. Omdat ze net als ZOwonen geloven in tweede kansen voor iedereen nodigen ze degene die de muur heeft beklad uit om samen met een bekende graffiti-artiest uit de regio iets te ontwerpen en te maken waar de omwonenden wél blij van worden. ZOwonen zorgt voor de materialen.

De vraag is of de gezochte spuitbushanteerder nu slappe knieën heeft of dat hij of zij zich toch durft te melden via een DM op Facebook of middels een e-mail aan [email protected].

ZOwonen nodigt overigens ook anderen die van graffiti houden uit om mee te doen aan een binnenkort te houden graffitiworkshop. Wie interesse heeft kan dat laten weten door een reactie achter te laten op deze Facebookpost en door een vriend/vriendin te taggen.

Reacties

Cookieinstellingen