Fracties vragen College om reactie betreffende Scouting Sint Jozef

Foto: SGN

In februari 2020 werd scouting Sint Jozef slachtoffer van brandstichting. Daarbij ging een deel van het clubgebouw aan de Molenweg in Sittard verloren.

Renovatie dan wel (gedeeltelijke) nieuwbouw blijkt een bijna onmogelijke opgave voor de scouting te worden. Dit door een combinatie van een door corona gehinderde crowdfundingactie, maar ook door onduidelijkheid vanuit de gemeente ten aanzien van mogelijkheden om de scouting te helpen. De fracties van PvdA en GroenLinks vinden het, vanwege het maatschappelijke belang van de scouting, wenselijk dat ruimhartig wordt meegedacht met de scouting.

Daarom dienden PvdA en GroenLinks tijdens de raadsvergadering van 13/14 juli 2021 de motie ‘Red scouting Sint Jozef uit de brand!’ in, die unaniem werd aangenomen. Daarmee vroeg de gehele gemeenteraad het College om zo spoedig mogelijk, uiterlijk in september van dit jaar, een voorstel te doen voor hulp aan de scouting en dit aan de raad voor te leggen.

Tot op heden heeft de gemeenteraad echter geen informatie van het college ontvangen.

Daarom vragen PvdA en GroenLinks het College om zo spoedig mogelijk met een reactie te komen, met als uiterste datum 9 november. Dit met het oog op de behandeling van de derde programmarapportage en de begroting op 10 en 11 november aanstaande.

Cookieinstellingen