Sjoutvotte nemen hun petje af voor Michel van Dijke

Foto: Petje af Zuid-Limburg

Gelener Michel van Dijke is zo’n beetje het gezicht van de wielerbaan van Glanerbrook. Maar dat niet alleen.

Hij organiseert er het hele jaar door allerlei wielersportactiviteiten, zowel voor volwassenen als voor de jongste jeugd: van baanwedstrijden en -trainingen voor de fanatieke wielerliefhebbers tot fietsvaardigheidstraining voor jonge kinderen op fietsen met en zonder hulpwieltjes. Tevens is hij betrokken bij de pilot Frame Running, die in maart komend jaar van start gaat en waarmee mensen met een motorische beperking toch aan sport kunnen doen.

Verder is hij met Vaste Prik Sittard-Geleen actief met het opruimen van zwerfvuil en zet hij zich in voor Petje af Zuid-Limburg. Ook zijn inspanningen voor de Loop voor Hoop mogen niet onbenoemd blijven. In 2018 startte hij met het Glazen Huis Geleen om fondsen te werven voor lokale goede doelen en in dat jaar startte hij ook het initiatief om een Pinkpopmonument te realiseren in het Burgemeester Damenpark, de plek waar Pinkpop ooit begon.

Al die inzet is niet onopgemerkt gebleven en als waardering daarvoor wordt Van Dijke door De Sjoutvotte onderscheiden met de Piet Giesberts Herinneringsmedaille. Deze medaille wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of instellingen die een belangrijke bijdrage leveren aan culturele samenleving. Van Dijke ontvangt deze eervolle onderscheiding op 4 februari in ’t Plenkhoes. Hij wordt de vijftigste drager

Cookieinstellingen