‘Cirkels’ voor jongeren bij Toon Hermans Huis Sittard

Foto: Toon Hermans Huis

Helaas raakt kanker ons allemaal. Elk jaar krijgen ruim 117.000 mensen in Nederland de diagnose kanker.

En daarmee wordt de groep mensen die kanker overleeft of doorleeft met deze ziekte steeds groter. Vaker kampt deze groep vaak met sociaal-emotionele en lichamelijke klachten. En dus wordt de behoefte aan nazorg steeds groter. Toon Hermans Huis Sittard is er voor iedereen, patiënt én/of naaste(n), die geconfronteerd worden met deze ziekte.

Samenwerking gericht op de ondersteuning van kinderen en jongeren die geconfronteerd worden met kanker

Als inloophuis staan de deuren van het huis aan de Paardestraat te Sittard elke werkdag open voor eenieder die behoeften heeft aan ondersteuning. Naast professionele ondersteuning worden ook ontspannen activiteiten georganiseerd. Naast een luisterend oor, begeleiding en ondersteuning kun je tevens terecht voor niet-medische vragen en onzekerheden. Aspecten waarvoor in de reguliere gezondheidszorg vaak minder tijd is. Zo ondersteunt het inloophuis haar gasten in het vinden van een nieuwe balans in hun leven.

Specifieke ondersteuning kinderen en jongeren

Helaas worden ook kinderen en jongeren geconfronteerd met de heftige ziekte kanker. En om specifiek deze jonge groep te kunnen ondersteunen, is Toon Hermans Huis Sittard recent de samenwerking aangegaan met Vivian Gorissen. Vivian Gorissen, kinder-, jongeren en volwassenen coach, gaat binnen het Toon Hermans Huis ‘cirkels’ organiseren. Specifiek bedoelt voor jongeren en kinderen die gediagnosticeerd zijn met kanker.

Vivian licht toe: “De kracht en energie van het werken met en in cirkels is bijzonder voedzaam. Het ontdekken van ieders unieke talent in de puurste vorm door op deze wijze samen te verbinden. Vanuit een open, natuurlijke en speelse houding komen we samen in de cirkel om hier te delen. We bewegen, praten, dansen en bespreken actuele dilemma’s en/of thema’s. Vanuit kwetsbaarheid zijn en voelen, het soms even niet weten, samen spelen en delen. In een vertrouwde, ontspannen en liefdevolle omgeving. Even niets hoeven, zodat ieder kind en iedere jongere zich welkom voelt door samen te zijn.”

Zes bijeenkomsten

De cirkels gaan plaatsvinden op donderdag of vrijdag van 14:00-17:00 uur (start in februari/maart). In totaal komt de groep zes keer bij elkaar. Daarbij worden twee verschillende cirkels georganiseerd:

  • cirkel voor kinderen van 7-12 jaar
  • cirkel voor jongeren van 12-16 jaar

Voor aanmeldingen of vragen kunt u direct contact opnemen met Vivian Gorissen via [email protected] of bel 0613492477. 

Toon Hermans Huis

Cookieinstellingen