SPA: raad onjuist geïnformeerd over te kappen bomen in Mauritspark

Foto: SPA

In het Mauritspark in Geleen wil de gemeente een bestaand pand uitbreiden om daar de centrale gemeentewerf onder te brengen.

Het pand zal daarvoor worden verbouwd en op het terrein worden verder garages, magazijnen en een parkeerterrein ondergebracht. De gemeente heeft in verband daarmee een kapvergunning afgegeven voor een aantal bomen.

Volgens SPA fractieleider Jack Renet zijn daarbij echter bomen gekapt die een grotere omvang hadden dan in de kapvergunning stond aangegeven. Ook zouden er bomen zijn gekapt die ouder waren dan de gemeente eerder heeft aangegeven in antwoord op vragen van raadslid Sergio Klein van Lokaal Sittard-Geleen-Born.

Verder stelt het raadslid dat er meer bomen zijn gekapt dan nodig was om ruimte te scheppen voor de voorgenomen uitbreiding van het pand. “Er was reeds genoeg open ruimte om op het terrein te komen maar zelfs indien er ruimte moest worden gemaakt was het onnodig om ze allemaal te kappen,” zo schrijft Renet op de Facebookpagina van SPA, die vindt dat het College de raad onjuist heeft geïnformeerd en dat de kapvergunning op basis van onjuiste gegevens is verleend.

Cookieinstellingen