Oproep aan veteranen in Sittard-Geleen

Het Nationaal Comité Veteranendag riep in 2019 Nederlandse gemeenten op om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje.

Het Witte Anjer Perkje is een eerbetoon aan alle Nederlandse Veteranen.

De anjers bloeien in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, die elk jaar op de laatste zaterdag in juni wordt gehouden.

Ook Sittard-Geleen krijgt een Witte Anjer perkje. Dat wordt binnenkort op een nader aan te wijzen plek aangelegd.

De gemeente is bereid jaarlijks een feestelijke invulling te geven aan een veteranendag in Sittard-Geleen. Op zondag 12 juni aanstaande zal dat naar verwachting voor het eerst het geval zijn.

Daaraan voorafgaand, op woensdag 4 mei, willen de veteranen gezamenlijk deelnemen aan de Dodenherdenking.

Vanwege de AVG is het niet mogelijk om veteranen die in Sittard-Geleen woonachtig zijn rechtstreeks aan te schrijven en uit te nodigen voor deelname aan de plechtigheid ter gelegenheid van Dodenherdenking op 4 mei en voor de feestelijke opening van het Witte Anjer perkje op zondag 12 aanstaande. Vandaar via deze weg een oproep aan alle veteranen en nog actief dienende veteranen die hierbij betrokken willen zijn om zich hiervoor aan te melden.

Bent u veteraan en heeft interesse in genoemde activiteiten? Meld u dan aan door een e-mail te sturen aan Jarno Schetters ([email protected]). Telefonisch aanmelden kan via 0615518103.

Cookieinstellingen