Start van Seniorenorkest Harmonie St.Cecilia 1866 Geleen

Foto: Harmonie St. Cecilia 1866 Geleen

In het Bourgondische zuiden wordt nog volop muziek gemaakt. Of dat nu door een fanfare, harmonie-orkest, kapel of zaate hèrmenie is, muziek hoort erbij.

Muziek maken is gezond, het houdt je fit en helpt in het maken of houden van verbinding met mensen in jouw buurt of regio.

Veel mensen leren gedurende hun leven een instrument bespelen en zijn vaak een periode lid van een muziekvereniging.

Gewoon gezellig muziek maken!

Toch komt er voor veel muzikanten een moment waarop zij niet meer kunnen of willen meespelen in een (harmonie-)orkest. Dit kan om velerlei redenen zijn, variërend van ‘het kost te veel tijd’, tot ‘het is te lastig’.

Harmonie St. Cecilia 1866 Oud-Geleen onderzoekt op dit moment of er genoeg belangstelling is om een seniorenorkest op te richten. Als lid van het seniorenorkest

  • heb je in het verleden actief een instrument bespeeld of doet dit nog;
  • ben je in het bezit van een eigen instrument;
  • repeteer je graag wekelijks in het verenigingslokaal in Oud-Geleen, anderhalf uur samen met de overige leden van het seniorenorkest onder leiding van een dirigent;
  • speel je werken met een moeilijkheidsgraad die past bij het orkest;
  • betaal je maandelijks contributie (naar verwachting € 20) die tot doel heeft kostendekkend te zijn.

Ofschoon het een ‘seniorenorkest’ heet is er geen minimale of maximale leeftijdsgrens aan het lidmaatschap gesteld. Het seniorenorkest treedt soms op, maar verzorgt geen straatoptredens of regelmatige concerten. Is spelen in het Seniorenorkest iets voor jou of ken jij muzikanten die interesse hebben? Meld je dan aan als lid. Vanzelfsprekend is iedereen, ook wie niet in Oud-Geleen woont, van harte welkom!

Wanneer er minimaal 15 belangstellenden zijn gaat het Seniorenorkest van start.

Cookieinstellingen