RvS bespreekt verzoek tot schorsing bestemmingplan unilocatie

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Aanstaande dinsdag 29 maart om 11:45 uur is er bij de Raad van State een zitting over het bestemmingsplan ‘Unilocatie Grevenbicht-Obbicht’ dat de gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van een zogenoemd integraal kindcentrum, met een basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Ook komt er een sportcomplex met twee voetbalvelden en vier tennisbanen en een clubhuis. Er zal worden gebouwd in het gebied tussen Grevenbicht en Obbicht, ter vervanging van de sportlocaties in Grevenbicht en Obbicht.

Tegen het bestemmingsplan is een omwonende in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het integraal kindcentrum en het parkeerterrein zijn direct naast en achter zijn woning gepland. Het bestemmingsplan is volgens hem in strijd met landelijke, provinciale en gemeentelijke regels. Bovendien zou geen goed onderzoek zijn gedaan naar alternatieve locaties voor het bouwplan en tast het plan de omgeving aan. Verder vreest hij geluidsoverlast. In afwachting van een definitieve uitspraak op zijn beroep vraagt hij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak om het bestemmingsplan in de tussentijd te schorsen.

Cookieinstellingen