Limburgse finalisten Kunstbende 2022 bekend

Foto: © Kunstbende

Gisteren, zondag 27 maart, vond in het Toon Hermans Theater in Sittard de 32ste Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaats.

Meer dan 150 jongeren uit de hele provincie hebben hun creativiteit laten zien in verschillende categorieën. Daarmee waren diverse prijzen en een plek in de landelijke finale op zondag 26 juni 2022 in de Kromhouthal in Amsterdam te verdienen.

Jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar streden voor een plek in de landelijke finale, verdeeld over zes categorieën (Dans, DJ, Expo, Muziek, Taal en Theater). De voorronde was na twee jaar weer fysiek te bezoeken voor ouders, zussen en broers, leraren en cultuurliefhebbers. In totaal vonden er 63 optredens en presentaties plaats op de diverse podia van het theater. Per categorie heeft een 3-koppige, deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Muziek

  1. MEL (Sevenum)
  2. Ilisias (Venlo)
  3. Aukje (Nieuwstadt)

Dans

  1. Tyrone (Roermond)
  2. Aimeé (Maastricht)
  3. M.O.V.E. (Kerkrade)

Taal

  1. Sara Curfs (Oirsbeek)
  2. Noa (Gulpen)
  3. Anmarie Arts (Roermond)

Theater

  1. Sophie & Gertjan (Bunde)
  2. Kenza en Teuntje (Roermond)
  3. Groot en Groter (Herten)

DJ

  1. RedFools (Swalmen)
  2. Stanley Redex (Kerkrade)

Expo

  1. Noé Hamers (Heerlen)
  2. Julia Wulms (Weert)
  3. Finne Zeilstra (Sittard)

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een natraject met coaching en optredens aangeboden en doen mee aan de landelijke finale op zondag 26 juni 2022 in de Kromhouthal in Amsterdam. Alle prijswinnaars krijgen, mede dankzij de vele sponsors, diverse (stimulerings)prijzen aangeboden. Zoals workshops, een fotoshoot, bioscoopbonnen, kaartjes voor voorstellingen en het Pinkpopfestival, categorie gerelateerde prijzen zoals mengpanelen of kleurpaletten, en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals door heel Limburg tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour en nog veel meer.

Over Kunstbende

Kunstbende is dé landelijk wedstrijd voor jong en creatief talent tussen de 13 en 18 jaar. Kunstbende organiseert dit jaar voor de 32ste keer dé landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: Dans – Dj – Expo – Fashion – Film – Muziek – Taal – Theater, kunnen deelnemers hun eigen werk en talent laten zien. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Stichting Festivals Limburg. Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te vergroten. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

Cookieinstellingen