Koningsdag in wijk Kluis Geleen

Foto: De Kluis Geleen

Voor het eerst sinds 2019 is er op Koningsdag weer volop feest in de Lijsterstraat in de Geleense wijk De Kluis.

Om 11:30 uur opent harmonie St. Cecilia de festiviteiten op feestelijke en muzikale wijze. Na de opening fietsen de kinderen met hun versierde fietsen onder begeleiding van de harmonie in een optocht door de wijk. Wil je hulp bij het versieren? Zorg dan dat je uiterlijk om 11:00 uur aanwezig bent bij het Scoutinggebouw in de Lijsterstraat.

Ook dit jaar hebben is er weer een spreker (een bekend persoon uit Geleen) die de opening van het evenement verzorgt.

Verdere activiteiten die op deze dag plaats vinden zijn onder andere een kinderrommelmarkt, een straatvoetbaltoernooi, een springkussen, activiteiten bij de scouting, schminken, een snoepbuffet, glittertattoos et cetera. Daarnaast wordt er op cultureel muzikaal gebied ook het een en ander aangeboden. Op het podium treden een aantal goede, lokale artiesten op, waaronder jong talent. Uiteraard kun je in de Lijsterstraat ook terecht voor een hapje en drankje. Omstreeks 21:00 uur wordt het evenement afgesloten.

Koningsdag in de Lijsterstraat is gratis toegankelijk voor iedereen. Deelname aan de rommelmarkt kan vanaf 10:00 uur, registratie is niet nodig.

Koningsdag Kluis is een lokaal initiatief waarin bewoners en verenigingen in de wijk samenwerken. De organisatie krijgt hiervoor ook de steun van de Oranjevereniging en de lokale middenstand. Verenigingen uit de wijk krijgen gelegenheid om zich te profileren. Het is een evenement dat de sociale cohesie binnen de wijk versterkt en de jeugd een prachtige dag bezorgt. Gezien de enthousiaste reacties van de mensen de afgelopen jaren verwacht de organisatie dat ook dit jaar Koningsdag aan de Kluis een groot succes zal worden.

Koningsdag Kluis 2022

Cookieinstellingen