Samen gezellig in Sittard tijdens Koningsdag 2022

Foto: SGN

Ook dit jaar is het tijdens Koningsdag 2022 in Sittard te doen. Zowel in de binnenstad, als in het park als op Schootsvelden kunnen jong en oud van alles beleven ter ere van de verjaardag van onze Koning!

De dag start traditioneel om 11:00 uur met een oecumenische dienst in de St. Petruskerk waarna een feestelijke stoet met alle gedecoreerden naar het Mariapark vertrekt. Daar wordt de nationale vlag gehesen door Stadsschutterij Sint Rosa en het Wilhelmus gezongen en zullen Burgemeester Verheijen en de voorzitter van Oranjecomité Sittard de aanwezigen toespreken. Na het proosten met een Oranjebitter begint het echte feest. Opzoek naar inspiratie? Neem dan een kijkje op de Kunstmarkt. Daarna is het tijd om neer te strijken op het terras onder het genot van een hapje en een drankje. Hier zullen o.a. Harmonie Sint Joep, Philharmonie en Baroesjko de markt versieren met een muzikale omlijsting tijdens de Koningsconcerten. Een middag vol cultuur en muziek in onze historische binnenstad, onder het motto ‘samen gezellig’.

Tijdens het Parkfestival in het stadspark, kun je langs de kindervrijmarkt slenteren of aan verschillende sportactiviteiten meedoen. Ook hier is het volop genieten van diverse muzikale optredens. Op de Schootsvelden maakt men zich aan het eind van de middag klaar voor een echte Limburgse middig onder de vlag van Code Nassau.

Op 27 april beleef je het allemaal in Sittard. En ben je onderweg naar Maastricht om een glimp te kunnen opvangen van Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin, onthoud dan dat het één afslag eerder samen net zo gezellig is!

Programma Binnenstad Sittard

  • 11:00 uur: Oecumenische dienst
  • 12:00 uur: Stoet door Binnenstad richting Mariapark
  • 12:30 uur: Defilé en Wilhelmus met aansluitende speech Burgemeester en Voorzitter OC
  • 11:00-17:00 uur: Kunstmarkt
  • 13:00–19:00 uur: Koningsconcerten op de Markt met o.a. de St Joep, de Philharmonie en Baroesjko als afsluiter
  • 18:30-21:30 uur: Rondtrekkende kapel Zaate Hermenie

Programma Parkfestival

  • 10:00 – 18:00 uur: Kindervrijmarkt, verschillende sportieve activiteiten en muzikale optredens in het Stadspark

Programma Limburgse Middig/Code Nassau

  • 16:00 – 23:00 uur: Limburgse middig met o.a. Beppy Kraft, Big Benny en Erwin op de schootsvelden

Meer informatie is terug te vinden op www.koningsdagsittard.nl.

Cookieinstellingen