Vette Lente Party van CV de Katers bij onthulling standbeeld

Foto: CV De Katers Holtum

Op zaterdag 14 mei aanstaande zal Carnavalsvereniging de Katers Holtum een standbeeld onthullen dat is gemaakt ter ere van het 6×11 jarig jubileum van CV de Katers.

CV De Katers vierden hun jubileum in het seizoen 2018-2019 en hadden het standbeeld graag in het seizoen 2019-2020 willen onthullen. Vanwege de coronapandemie moest de onthulling meerdere malen worden uitgesteld. Gelukkig staan nu alle seinen op groen en kan CV de Katers het standbeeld onthullen.

Het standbeeld is ontworpen door Maurice Mentjens. Hij ontwerpt voornamelijk interieurs voor winkels, kantoren, restaurants, bars en museumexposities. Het werk van Maurice Mentjens is veelvuldig gepubliceerd in diverse media wereldwijd en is bekroond met verschillende (inter)nationale prijzen, waaronder drie Dutch Design Awards en drie German Design Awards. Het beeld is gemaakt door Rob Huyben; een kunstenaar uit Maastricht. Vanuit de provincie en de gemeente Sittard-Geleen ontving de Holtumse carnavalsvereniging een financiële bijdrage ontvangen om de realisatie van het standbeeld mogelijk te maken.

Om deze bijzondere gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij laten grijpt CV de Katers de onthulling om van de onthulling een Vette Lente Party te maken, met medewerking van de Limburgse band Knallermann.

De Vette Lente Party op zaterdag 14 mei 2022 vindt plaats op de Holtummermarkt in Holtum en begint om 15:11 uur met de onthulling van het standbeeld. Wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen heeft de eer om het standbeeld te onthullen.

Reacties

Cookieinstellingen