Waarom een hennepplantage ook wel hensplantage wordt genoemd

Foto: Politie Westelijke Mijnstreek

Dinsdagochtend rond 05:00 uur ontving de meldkamer bericht dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Opbraakstraat in Geleen.

De brand sloeg over naar een aangrenzende woning. De brandweer ontruimde uit voorzorg een aantal omliggende woningen. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De brand is vermoedelijk ontstaan in de hennepplantage die in het pand gevestigd bleek te zijn.

Politie en brandweer waarschuwen dat het kweken van hennep in panden ook voor omwonenden brandgevaarlijke situaties oplevert.

De gemeente is ruim 3 jaar geleden gestart met een project ‘Hensplantages de wijk uit’. Met dit project probeert de gemeente, samen met partners als de politie, netbeheerder Enexis, de woningcorporaties en de buurtpreventieteams om diverse wijken in de gemeente hennepvrij te maken en te houden. Het doel van dit project is om inwoners bewust te maken van het brandgevaar van hennepkwekerijen.

De brand die in deze woning is ontstaan toont maar weer eens aan dat een hennepplantage enorme risico’s met zich meebrengt.

Vermoed je dat zich in jouw wijk een hennepplantage bevindt, of constateer je andere verdachte situaties in jouw wijk? Meld dat dan via het meldformulier op de website van de gemeente of door te bellen met Meld Misdaad Anoniem (08007000).

Cookieinstellingen