HoopLoop is vooral het leven vieren

Foto: Actie voor Hoop

De Stichting Actie voor Hoop organiseert op pinksterzondag 5 juni de eerste Hooploop om geld in te zamelen voor het genezen en onderzoeken van kanker.

De HoopLoop, een wandelestafetteloop voor jong en oud door het centrum van Geleen, start om 10:00 uur in de ochtend. Het startsignaal wordt gegeven door burgemeester Hans Verheijen.

Voor het oude raadhuis zijn er optredens van mannenkoor Mignon, Augustiner kapel en fanfare Sint Cecilia uit Sittard. Verder zijn er optredens van The Rikky Rokker Experience, Bas Kielen en Eefje Groen-Smeets, The Schedules, Baroesjko, Jim Clermonts, Sunsofa, Richtig Rex, Aukje Hermanns, Davinia Kropivsek en Martin Hurkens. Laatstgenoemde zingt tijdens het slotstuk van de kaarsenceremonie een duet met Marjolein Heijltjes. Op televisie was Marjolein onlangs te zien in het tweede seizoen van I can see your voice op RTL4. Vanaf 14:00 uur kan iedereen meedoen met de Zumba-marathon van Harrie Dekkers. Enkele van de teams die meelopen met de HoopLoop hebben een kraam waar ze spullen verkopen ten bate van de Actie voor Hoop.

Vanaf 22:00 uur zullen 1500 kaarsen in de Raadhuisstraat te zien zijn. Kaarsenzakken, die dag te koop op de Markt, kunnen worden voorzien van een tekst of een tekening. Dit kan bijvoorbeeld zijn de naam van een dierbare die ziek is of is overleden, of een aanmoediging voor iemand die strijdt tegen de ziekte kanker. Na de indrukwekkende kaarsenceremonie op de markt wordt het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt. De dag zal worden afgesloten door Leon Geilen, wethouder Sittard-Geleen.

Inschrijven voor de HoopLoop kan via www.actievoorhoop.nl. Ook op de dag zelf kan nog worden ingeschreven. Kinderen kunnen vijf ronden lopen en kunnen zich laten sponsoren door familie. Bij een volle stempelkaart (5 rondjes lopen) krijgen ze een verrassing.

hooploop geleen

Programma HoopLoop

Cookieinstellingen