Gelaender Kirmès start op vrijdag 10 juni

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Van vrijdag 10 tot en met woensdag 15 juni organiseert de gemeente Sittard-Geleen weer de Gelaender Kirmès.

De Gelaender Kirmès is de grootste voorjaarskermis van het zuiden. Wethouder Judith Bühler zal de kermis op spectaculaire wijze officiëel openen. Dat gebeurt op vrijdag 10 juni om 19:00 uur bij het reuzenrad.

De Gelaender Kirmès behoort in kwaliteit en kwantiteit tot de Nederlandse top. Dit jaar kunnen jong en oud op maar liefst 70 attracties plezier beleven. De Gelaender Kirmes staat verder ook bekend om zijn uitstekende randprogramma. Zo is er tijdens de kermisdagen in tal van cafés in het centrum van Geleen heel wat te beleven.

Traditiegetrouw staat de woensdagmiddag in het teken van familie. De attracties draaien die middag tegen sterk gereduceerde prijzen. Kinderen kunnen er ook bekende televisiekarakters ontmoeten. Ook wordt dit jaar op woensdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur weer prikkelarm gedraaid, dat wil zeggen zonder extreem geluid en licht. Waar dat mogelijk is wordt ook de snelheid van de attractie aangepast, zodat ook mensen met een hoge prikkelgevoeligheid van de attracties kunnen genieten.

Cookieinstellingen