Nieuw Geleen wil met kleine stappen Geleens centrum verbeteren

Foto: Stadslabs Sittard-Geleen

Geleen een kale en leeglopende stad? Studenten van @zuyd_hogeschool zijn ervan overtuigd dat de kleinste veranderingen de grootste dingen teweeg kunnen brengen.

Daarom komen ze in actie om het centrum van Geleen nieuw leven in te blazen! Dat kan volgens hen beter door het zetten van veel kleine stapjes dan door één grote stap die telkens maar wordt uitgesteld. Tijd voor actie dus: op naar een Nieuw Geleen, kortweg NG.

Want gezelligheid wordt momenteel zowel door bewoners als bezoekers van het ooit zo bruisende centrum van Geleen node gemist. Die gezelligheid kan terugkeren door met kleine stappen verbeteringen aan te brengen. NG vraagt aandacht voor mogelijke verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende bankjes in het centrum, waarop bezoekers even een rustmomentje kunnen inlassen. Of aan de ontbrekende mogelijkheid om in het centrum gratis te parkeren. Of aan het ontbreken van voldoende groen. NG kaart de pijnpunten aan door te wijzen op zaken die momenteel aan en in het centrum ontbreken.

Op de website nieuw-geleen.webflow.io kan iedereen ideeën voor verandering in het centrum van Geleen spuien.

Bron: Stadslabs Sittard-Geleen

Cookieinstellingen