Eerbetoon aan overleden docent Volksuniversiteit

Foto: beeldcitaat google

Op 11 juli aanstaande vindt van 19:30 tot 21:30 uur een eerbetoon plaats aan de onlangs overleden keramist Henk Tummers.

Henk Tummers was ruim 40 jaar verbonden aan de voormalige creatieve centra in Sittard, Geleen en Stein. Daarna was hij actief bij Volksuniversiteit Maasland, die wegens corona in 2020 de deuren sloot.

Sinds maart van dit jaar tracht de Volksuniversiteit een doorstart te maken met een flink uitgedund aantal docenten. Dat geldt ook voor de Kleiwerkgroep. Materialen (zoals een keramiek stookoven en ovenbenodigdheden, standaards etc.) waren en zijn er niet. In mei overleed de heer Tummers. De Kleiwerkgroep probeert nu meer cursisten en docenten te werven. Dat gebeurt op de avond van 11 juli als ode aan Henk Tummers. Aan deze avond werken diverse gevestigde kunstenaars mee. De Kleiwerkgroep hoopt daarmee weer genoeg aanmeldingen voor de Volksuniversiteit binnen te krijgen. En dat de Volksuniversiteit weer mag bruisen als voorheen.

De avond wordt georganiseerd door Kleiwerkgroep Henk Tummers in samenwerking met Koppig Limburg (José Fijnaut, Maria Stams); Marieke Russel; Fons Verhoeve; Debbie Kakisina; Lebora Manait; O’hana Art; Kristijana Pantic; Lizzy’s Art & Angels; Osiria Klank en Kleur; Dawaa Huizinga-Molom).

Reacties

Cookieinstellingen