Tour de Handhaving gaat ook dit jaar slagen

<em>Tour de Handhaving 2021 passeert Roosteren</em>
Tour de Handhaving 2021 passeert Roosteren
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aanstaande zondag vindt voor de tweede opeenvolgende keer de Tour de Handhaving plaats.

Daarin fietsen Nort Hesse, Yelle Tieleman en Joris van Duin, drie diehard supporters van Fortuna Sittard, 180 kilometer van Utrecht naar het stadion van Fortuna aan de Milaanstraat in Sittard.

Het plan voor deze ‘bedevaart op de fiets’ ontstond in het seizoen 2020-2021, toen Fortuna Sittard eind november al een rechtstreekse koers naar degradatie leek te hebben ingezet en een van de initiatiefnemers verzuchtte dat hij – mocht Fortuna Sittard zich ondanks de sombere vooruitzichten toch handhaven in de Eredivisie – vanuit zijn woonplaats Utrecht naar Sittard zou fietsen. Toen Fortuna Sittard zich in de tweede helft van de competitie alsnog vrij snel uit de degradatiezorgen wist te voetballen was de eerste Tour de Handhaving een feit.

Afgelopen jaar leek het er opnieuw op dat Fortuna Sittard de gang naar de Keuken Kampioen Divisie zou maken. Dus gingen er al snel geluiden op voor een Tour de Handhaving 2.0. Dat die er kwam werd pas op de allerlaatste competitiedag een zekerheid.

Net als bij de eerste Tour zamelen Nort, Yelle en Joris geld in waarmee de club een groep supporters die het wat minder breed hebben een forse korting op de seizoenkaarten kan verlenen. Vorig jaar bracht de Tour 7620 euro op en dit jaar gaat de teller opnieuw die kant op. Een deel van de donaties komt binnen via de donatiepagina, maar er zijn daarnaast ook toezeggingen van giften door de nieuwe hoofdsponsor BetCity en er zijn inkomsten uit veilingacties door Fortunees in hart en nieren John van Bommel.

“Nu gaat het ons uiteindelijk niet zozeer om de hoogte van het bedrag, maar vooral wat ermee gedaan kan worden. En daarin speelt Fortuna Sittard een grote rol. De club heeft aangeboden een flinke korting op seizoenkaarten te geven via een speciale maatschappelijke regeling. Hierdoor loopt die korting op tot maar liefst 50 procent. Onderaan de streep betekent dit dat nog meer fans via Tour de Handhaving naar het stadion kunnen dan de 130 van vorig jaar. Geweldig nieuws dus!” aldus Nort, Yelle en Joris.

Wat de weersverwachting betreft treffen de deelnemers aan de Tour de Handhaving 2.0 het, want het wordt volgens Weeronline.nl een zonnige dag, waarbij het kwik de 26 graden aantikt en er met windkracht 3 een westelijke wind waait.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen