Al zes insprekers gemeld bij Raadsronde over ESCS-locatie

Foto: SGN

Op donderdag 7 juli aanstaande vindt in de Raadsronde in de raadszaal in Geleen een opiniërende bespreking van de beoordelingskaders voor de ESCS-locatie plaats.

Op de (voormalige) ESCS-locatie aan de Sportcentrumlaan in Sittard was tot voor enkele jaren het Europees Sport en Congrescentrum Sittard gevestigd. Alle gebouwen die er stonden – met uitzondering van zwembad De Nieuwe Hateboer – zijn gesloopt. Het terrein ligt braak. De meningen over de invulling van het terrein lopen sterk uiteen. Plannen van een projectontwikkelaar om er een eco-vakantiepark te realiseren kunnen zowel op adhesie als op stevige tegenstand rekenen. De tegenstanders zien de voormalige ESCS-locatie graag weer verbonden worden met natuurgebied de Schwienswei. Voorstanders van de komst van een eco-vakantiepark zullen wijzen op het economisch belang daarvan voor het centrum van Sittard.

Voor de opiniërende bespreking van de beoordelingskaders voor de ESCS-locatie tijdens de Ronde van 7 juli hebben zich al de volgende insprekers gemeld: Parkbos Millen B.V.; actiegroep Wij Schwienswei; Imkerij Schwienswei; Wijkplatform De Baandert; projectontwikkelaar SmartProperty en Centrum Management Sittard.

Cookieinstellingen