Stadswandeling voor groep ondernemers in Sittard

<em>Bezoek aan wijngaard bij Fort Sanderbout</em>
Bezoek aan wijngaard bij Fort Sanderbout
Foto: SGN

Maandagochtend organiseerde Centrum Management Sittard een wandeling voor lokale ondernemers door de binnenstad van Sittard.

Daar weten ze toch wel de weg, zou je kunnen denken. En dat is natuurlijk ook zo. Maar de historische binnenstad telt toch wel een aantal bijzondere plekken die ook voor bijvoorbeeld toeristen de moeite waard zijn. En dan is het wel zo handig als lokale middenstanders daar ook weet van hebben zodat ze met die kennis nog beter als promotor van hun stad kunnen optreden.

De rondleiding startte met een ontvangst in het Hiltonhotel aan de Parklaan. Over dit oude schoolgebouw valt al meteen het nodige te vertellen. Daarna begon de stadswandeling onder leiding van gids René Haustermans, die veel interessante zaken over de stad onder de aandacht bracht. Er werd een bezoek gebracht aan het Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen op de Rosmolenstraat, waar met het gebruik van moderne media en technieken kennis gemaakt kan worden met Sittard, Geleen en de kleine kernen die samen onze aan twee buitenlanden grenzende gemeente vormen.

De wandeling werd afgesloten met een bezoek aan de wijngaard bij Fort Sanderbout, waar sinds 2012 wijn wordt verbouwd (voornamelijk pinot gris en pinot noir). De wijngaard wordt overigens opgenomen in een wijnwandeling, waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt.

stadswandeling ondernemers 1
Bezoke aan het Double Tree Hilton hotel aan de Parklaan
Cookieinstellingen