Aanpak rattenoverlast centrum Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeenteraadsfractie van PIT stelde onlangs schriftelijk vragen aan het College van B&W over de rattenoverlast in het centrum van Geleen.

Volgens het College van B&W zijn er meerdere oorzaken van de overlast. Leegstand, afval, defecte straatkolken en gebreken aan de riolering spelen een rol.

Het College laat weten dat de bestrijding van de ratten al reeds eerder in gang is gezet. Zo is op het Koningsplein een smartval in het riool geplaatst. Er zijn drie rattendepots geplaatst: één in het horecastraatje en twee op de Markt. Kapotte straatkolken worden hersteld ener worden extra rioolinspecties uitgevoerd om eventuele gebreken op te sporen. Verder heeft een horecaondernemer die veel afval in een achtergelegen steeg veroorzaakte een eerste waarschuwing gekregen van team Handhaving.

Wat de leegstand als oorzaak betreft: door de leegstand drogen de putjes en toiletten op waardoor er open verbindingen naar het riool ontstaan. De gemeente heeft daarom opdracht gegeven om enkele bouwkundige aanpassingen door te voeren.

Cookieinstellingen