Vanavond laatste openluchtmis bij St.-Rosakapel

<em>Een dinsdagavondmis bij de St.-Rosakapel (2019)</em>
Een dinsdagavondmis bij de St.-Rosakapel (2019)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Komende zondag wordt in Sittard het hoogfeest van Sint Rosa van Lima gevierd. Dan trekt de grote Sint Rosaprocessie van de Markt naar de kapel op de Kollenberg.

Deken Rob Merkx in het parochieblad: “Twee jaar op rij hebben we moeten schipperen… Een belofte uit 1669 verbreken? Een traditie van 353 jaar? Als ‘nieuwe’ deken dacht ik – en velen met mij – dát in geen geval. Dat is Sittard onwaardig. Dat is St.-Rosa onwaardig! En we zijn erin geslaagd. In 2020 met een ‘geheime’ processie voor dag en dauw, in 2021 met een sobere bidtocht. Goed dat we het gedaan hebben maar het voelde toch niet zoals we gewend waren. St.-Rosa verdient méér!”

Sint Rosaprocessie 2020
Belofte ondanks corona toch waargemaakt: 351e Sint Rosa processie

De Sittardse deken verwacht dat de processie dit jaar extra veel belangstelling mag genieten. Sint Rosa wordt immers aangeroepen als patrones tegen besmettelijke ziektes. De belangstelling voor de uit Lima afkomstige beschermheilige van Sittard is tijdens de coronapandemie merkbaar toegenomen, zo zegt de deken in een artikel in De Limburger. Het weer werkt aanstaande zondag naar verwachting bovendien mee: niet al te warm (max. 26 graden) en het blijft droog.

Om 19:00 uur vindt vanavond bij de Sint Rosakapel de laatste van de openluchtmissen plaats die in de aanloop naar het hoogfeest van Sint Rosa op de dinsdagavonden in augustus worden gehouden.

Op zaterdag 27 augustus is er om 18:00 uur een pelgrimsmis in de St.-Michielskerk op de Markt. Op St.-Rosazondag vindt voorafgaand aan de St.-Rosaprocessie om 09:30 uur een pontificale hoogmis plaats in de St.-Michielskerk met bisschop monseigneur Smeets/hulpbisschop monseigneur De Jong. Op maandag- en dinsdagochtend vertrekt om 09:30 uur een sobere bidprocessie van de Markt naar de St.-Rosakapel, waar om 10:00 uur een heilige mis wordt opgedragen. Op de laatste zondag-, maandag- en dinsdagochtend van augustus is er geen mis in de St.-Petruserk.

 

Cookieinstellingen