Oude gebouw De Baenje verdwijnt langzaam onder de slopershamer

<em>Sloop oude verzorgingstehuis De Baenje</em>
Sloop oude verzorgingstehuis De Baenje
Foto: SGN

Het voormalige gebouw van zorgcentrum De Baenje op de hoek van de Schuttestraat en de Baenjestraat in Sittard wordt momenteel gesloopt.

Terwijl sommige delen van het gebouw nog worden gestript van herbruikbare materialen gaan andere delen momenteel tegen de vlakte.

Daarmee raken de omwonenden voorgoed verlost van de overlast die het leegstaande gebouw met zich meebracht: er werd regelmatig ingebroken en dat leidde tot gevoelens van onveiligheid. Het pand werd in afwachting van de sloop vervolgens dichtgetimmerd en het werd rondom afgezet met bouwhekken.

Maar over hoe de nieuwbouw van De Baenje er straks uit komt te zien heeft de buurt nog geen duidelijkheid. Actiecomité WijWonen, dat namens de buurtbewoners spreekt, verzet zich tegen de massaliteit en hoogte van de door ZOwonen en Zuyderland gewenste nieuwbouw. Waar de initiatiefnemers aanvankelijk amper oren had voor de kritiek van WijWonen zijn de partijen inmiddels met elkaar inhoudelijk in gesprek. WijWonen heeft tijdens een recente bespreking met ZOwonen en Zuyderland een alternatieve ontwerpschets gepresenteerd. Komende week voeren ZOwonen en Zuyderland daar een volgend gesprek over met WijWonen.

De voormalige bewoners van De Baenje zijn verhuisd naar de nieuwbouw Hof van Serviam aan de Odasingel. Zodra de nieuwbouw van De Baenje straks gereed is verhuizen de bewoners van Huize de Kollenberg naar de nieuwe Baenje. Huize de Kollenberg staat daarna op de nominatie om te worden gesloopt.

sloop de baenje

Reacties

Cookieinstellingen