Huurdersbelangenorganisatie SHL organiseert tweede Informatieplein

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Huurdersbelangenorganisatie SHL behartigt de belangen van huurders van ZOwonen in Limbricht, Einighausen, Guttecoven, Obbicht, Papenhoven, Schipperskerk, Sittard en Munstergeleen.

De stichting is verplicht om een keer per jaar een jaarvergadering te organiseren die door de huurders kan worden bezocht. Ditmaal draait de stichting de zaken om en worden de huurders opgezocht. Dat gebeurt in de vorm van een vijftal informatiepleinen, verspreid over de gemeente. Het eerste informatieplein vond plaats in MFC De Twee Tores in de Sittardse wijk Sanderbout.

Het tweede informatieplein wordt op zaterdag 5 november aanstaande van 10:00 tot 14:00 uur gehouden in Zalencentrum De Oase aan de Bachstraat 51 in Sittard. Na het succes van de eerste editie hoopt de stichting ook tijdens het tweede informatieplein weer veel huurders te mogen begroeten. Natuurlijk zijn ook andere bewoners meer dan welkom, zowel huurders als eigenaren die begaan zijn met de leefbaarheid van hun wijken.

Wie en wat kunt u op het Informatieplein verwachten?

  • Stichting Huurderbelangen Limbricht, Einighausen, Guttecoven, Obbicht, Papenhoven, Schipperskerk, Sittard en Munstergeleen (SHL)
    Uw huurdersbelangenorganisatie wil u laten zien waar zij voor staat, mee bezig is en hoe ze de huurders vertegenwoordigt. “Dit Informatieplein is ons jaarverslag aan u.”
  • ZOwonen
    Wat staat er in uw wijk te gebeuren, nieuwbouw, renovatie en duurzaamheid. De wijkbeheerder, woonconsulente of vastgoedmedewerker is aanwezig om u over allerhande zaken in uw wijk te informeren. Ook over hoe u kunt meedenken over algemene leefbaarheidsvraagstukken in de wijk.
  • Brandweer
    Over de brandveiligheid in en om uw woning. Informatie over het verplicht plaatsen van rookmelders vanaf juli 2022.
  • Gemeente Sittard-Geleen
    • Sociaal Domein
      De afdeling Sociaal Domein Geeft informatie over Energie- en Armoedebeleid, acties energie besparen en waar u terecht kunt voor subsidieaanvragen.
    • Stadsdeelmanagers
      Stadsdeelmanagers werken samen met diverse instanties, zoals politie, maatschappelijke en gemeentelijke organisaties, aan een prettige leefomgeving gericht op sociale en leefbaarheidsthema’s. Ze ondersteunen bewonersinitiatieven die bijdragen aan leefbaarheid in buurten en wijken.
    • Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)
      Werkt voor de gemeente en houdt toezicht op naleving van de door de gemeente gestelde regels. Worden regelmatig door de politie en bepaalde organisaties ingezet om de veiligheid te handhaven en mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten worden gepleegd.
  • Knooppunt Informele Zorg en Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek
    Versterkt de Informele Zorg op het gebied van (zorg)vrijwilligers, mantelzorg/maatjesprojecten. Geeft advies over onder andere vrijwilligerswerk, gezond en vitaal ouder worden, sociale contacten. En geeft informatie over hoe u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.
  • Partners in Welzijn
    Nodigt jong en oud uit om actief deel te nemen aan de samenleving. Biedt formele clientondersteuning, leefbaarheidsondersteuning en bieden hulp aan mensen, van jong tot oud, om hun leven weer zelfstandig op te kunnen pakken.
  • Woonbond
    Via de SHL zijn alle huurders aangesloten bij de Woonbond. Zij brengen het geluid van de huurdersorganisaties naar de landelijke beleidsmakers waaronder de Minister van Volkshuisvesting en RO en komen op voor de belangen van de huurders. De Woonbond ondersteunt lokale huurdersorganisaties.
Cookieinstellingen