Expositie ontwerpen Huis aan de Markt nog tot en met zaterdag te zien

<em>Expositie Huis aan de Markt</em>
Expositie Huis aan de Markt
Foto: SGN

Sinds 11 november worden in een glazen container voor het voormalige V&D-pand op de Markt in Sittard twee ontwerpen getoond voor het Huis aan de Markt.

De ontwerpen zijn nog tot en met zaterdag 19 november dag en nacht (24/7!) te bekijken.

De expositie wordt gehouden door de Adviescommissie Binnenstad Sittard, in samenwerking met de gemeente. Via een online enquête kunt u uw mening geven over de twee ontwerpen. Als inwoners niet in de gelegenheid zijn om ter plekke de vragenlijst in te vullen, kunnen zij dit ook vanuit thuis doen via www.metsittardgeleen.nl/stem.

De expositie trekt veel bekijks, veel inwoners zijn nieuwsgierig naar de gepresenteerde ontwerpen, die worden gepresenteerd op ronddraaiende plateaus, zodat zij goed van alle kanten zijn te bekijken. De reacties van het publiek zijn overwegend positief: beide ontwerpen worden door het publiek meer gewaardeerd dan een eerder ontwerp dat vorig jaar werd geëxposeerd.

Breng uw stem uit!

Door de enquête in te vullen kunt u uw mening geven en draagt u bij aan de beoordeling van de ontwerpen. In de enquête wordt uw mening gevraagd over de onderdelen stedenbouw, architectuur en omgevingsmanagement.

Alle resultaten worden op 19 november geanalyseerd. De Adviescommissie Binnenstad Sittard, bestaande uit vertegenwoordigers van ondernemers, inwoners, historische verenigingen en de Commissie Sittard-Geleen Inclusief, schrijft vervolgens een advies.

In de eindbeoordeling van het definitieve ontwerp wordt dat advies meegewogen. Eind december wordt bekend welk consortium van ontwikkelaar, ontwerper en bouwer het nieuwe Huis aan de Markt gaat bouwen.

In 2021 is er al een expositie geweest van een ontwerp voor het Huis aan de Markt. Meer dan duizend mensen reageerden op het ontwerp dat toen tentoongesteld werd.

Zie ook:

En verder terug in de tijd:

Reacties

Cookieinstellingen