Nicole Schurgers-Op den Kamp benoemd tot Laammaeker van ’t Jaor

<em>Nicole Schurgers-Op den Camp Laammaeker van 't Jaor</em>
Nicole Schurgers-Op den Camp Laammaeker van 't Jaor
Foto: De Laammaekesj

De Laammaekesj, een drietal mannen uit het Sittardse die trots zijn op Sittard en het Sittardse Carnaval, zijn ook buiten het seizoen actief.

Zo organiseren ze bijvoorbeeld het evenement Zitterd Sjittert, waarbij lokale artiesten liedjes in het Sittards dialect zingen. Afgelopen weekend had het evenement plaats bij De Vief Heringe.

Tijdens Zitterd Sjittert roepen De Laammaekesj sinds de eerste editie – die was vorig jaar – ook de Laammaeker van ’t Jaor uit. De titel wordt toegekend aan een Sittardenaar die zich op een bijzondere manier inzet voor en bijdraagt aan het behoud van de Sittardse cultuur.

De allereerste keer dat deze eervolle titel werd toegekend – dat was vorig jaar – ging hij naar Cyrille Niël. Dit jaar is Nicole Schurgers-Op den Kamp de gelukkige. Nicole draagt volgens De Laammaekesj met haar tomeloze inzet bij aan het behoud van de lokale cultuur. Zo is zij onder andere actief voor de Zittesje Revuu en andere theaterproducties, de Flanelle Lepkes, de Groosse Nómmer van de Auwt Prinse Zitterd, de shows van Kwebbel en Sjnebbel en nog heel veel meer.

Cookieinstellingen