Emma Kok en Eline Willaert onthulden Limburg voor Limburg trein

Foto: © Arriva

Arriva heeft, in samenwerking met Stichting Leergeld Limburg en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg, met trots de 15e trein genaamd ‘Limburg voor Limburg’ onthuld.

De onthulling vond eerder deze middag plaats op Station Valkenburg en is een belangrijk moment in het gezamenlijke project van Arriva en de provincie Limburg. Daarnaast symboliseert deze speciale trein de kracht van samenwerking.

Initiatief Limburg voor Limburg

Het initiatief Limburg voor Limburg, dat in 2018 werd gestart door de provincie Limburg en Arriva Limburg, heeft als doel meer kinderen de kans te geven om te sporten, muziekles te volgen en musea te bezoeken. Niet alle kinderen hebben vanzelfsprekend toegang tot deze activiteiten. Met Limburg voor Limburg ondersteunen Arriva Limburg en de provincie Limburg deze kinderen en hun gezinnen. Zo kunnen basisschoolklassen in Limburg, gratis met het ov of voor 25% van de kosten met een touringcar, naar verschillende cultuurinstellingen in Limburg reizen. Afgelopen jaar kreeg Arriva ruim 100 aanvragen binnen.

Stichting Leergeld Limburg en Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

Binnen dit project werkt Arriva nauw samen met Stichting Leergeld Limburg en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg. Beide stichtingen zetten zich dagelijks in voor kinderen die extra steun kunnen gebruiken. Ze voorzien in de kosten van benodigdheden en activiteiten voor kinderen en gezinnen die dit zelf niet kunnen bekostigen.

De onthulling

Zangeres en ambassadeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur Emma Kok en Woordkunstenaar Eline Willaert onthulden de trein in Valkenburg. Kok sprak eerder deze middag nog uit dat zij vindt dat deze trein niet alleen de betrokkenheid bij lokale initiatieven kenmerkt, maar juist het belang van gelijke kansen voor alle kinderen onder de aandacht brengt. De Limburgse Eline Willaert schreef speciaal voor deze bijzondere trein een gedicht dat te zien is op de toiletdeur van de trein.

Cookieinstellingen