Jubileumboek 6x11 jaar De Haverbüle - 'Vastelaovend in Munstergeleen'

08 nov 2016, 20:25 Nieuws
haverble 6x11
Tijdens het carnavalsseizoen 2016-2017, dat vrijdag 11 november van start gaat, viert Vastelaovesvereiniging De Haverbüle haar 6x11-jarig jubileum.
Ter gelegenheid daarvan verschijnt vrijdag een kroniek over deze Munstergeleense carnavalsvereniging. Streekhistoricus Harry Strijkers uit Sittard en Jean van Haen hebben het boekwerk samengesteld en werden daarin bijgestaan door een werkgroep, bestaande uit Nicole Brands, Paul Hendriks, Piet Keulers en Paul Verkuijl. De kroniek is getiteld 'Vastelaovend in Munstergeleen; Kroniek 6 x11 jaar VV de Haverbüle'.
Het in het Nederlands geschreven boek geeft een overzicht van 66 jaar 'vastelaovesgeschiedenis' van Munstergeleen. Interviews dus met echte Munstergeleense vastelaovesvierders, leuke anekdotes, herinneringen en heel veel foto's. Ook komen alle prinsen en jeugdprinsen en -prinsessen met foto aan bod.
Het jubileumboek wordt om 21:00 uur officiëel gepresenteerd tijdens de opening van het carnavalsseizoen op vrijdagavond 11 november 2016, na afloop van de St. Maarten-optocht. u bent van harte welkom in Gemeenschapshuis 't Trefpunt aan de Pancratiusstraat 23 in Munstergeleen. De eerste exemplaren worden uitgereikt aan Noël Lebens, wethouder van cultuur en aan de auteurs. Ook de intekenaars kunnen dan hun boek in ontvangst nemen.
Deze feeestelijke avond wordt muzikaal opgeluisterd door DJ Patrick en een optreden van die Spatzl en de Tiroler Teufel.