Kleuter-sciencefiction Ruimtereis (4+) in première

16 sep , 10:00 Nieuws
laagland ruimtereis melkweg
Op zaterdag 21 september om 19:30 uur gaat de muzikale voorstelling Ruimtereis (4+) van theatergezelschap Het Laagland in première in Sittard.
De kleuter-sciencefiction was ook in 2021 te zien en komt terug voor alle astronautjes die toen nog te klein waren om aan boord te stappen. Joris  Erwich en Sharifa Smith spelen en zingen met live gemaakte geluidseffecten deze ode aan  verbeeldingskracht en moed. De tournee van Ruimtereis gaat van start in de Laaglandzaal in het  Toon Hermans Theater in Sittard, waar de voorstelling ook op zondag 22 september om 14:30 uur te zien is. Kaarten koop je via de website van PLT

Gewichtloze dromen 

Bedtijd. Tandenpoetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In Ruimtereis laten twee astronautjes in spé  hun fantasie sneller reizen dan het licht. De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair  lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de lift off. De één vol hoop, de ander  met knikkende knieën. Mag het licht aanblijven? Kan dat in de ruimte? Hoe hoog kun je eigenlijk het  heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één … daar gaan ze! Ruimtereis is een voorstelling vol  gewichtloze dromen en buitenaardse humor voor iedereen die nog weet, of juist vergeten is, hoeveel  durf er nodig is om in slaap te vallen.  

Humor en moed 

Regisseur Lennart Monaster haalt inspiratie uit zijn eigen fascinatie voor moed en durf. Monaster: “Een ruimtereis maken, ik zou het niet durven, maar wat zou ik dát graag doen. Ik ben op m’n  gelukkigst als ik dingen doe, die ik eigenlijk net niet durf. Bij mijn eigen jonge kinderen zie ik hoe ze  leren durven. Dat gaat met rare bokkensprongen. Ik vind het fascinerend hoe dat werkt; waar komt  moed vandaan? Hoe leer je jezelf onder de arm te nemen en het vertrouwen uit jezelf te halen om de  sprong te wagen.” 
In de Volkskrant kreeg Ruimtereis een vier-sterren recensie: “Het mooie aan deze voorstelling van schrijver Sanne Schuhmacher en regisseur Lennart Monaster is dat ze werkt op verschillende niveaus.  Voor de allerkleinsten is er herkenbare slapstick in en om het kinderbed. Voor de wat oudere broers  of zussen is er het verhaal.”  

Het Laagland 

Het Laagland maakt eigenzinnig kwaliteitstheater dat kinderen serieus neemt, jongeren prikkelt en volwassenen ontroert. Het publiek wordt aangesproken op de kracht van hun verbeelding en  inlevingsvermogen. Met herkenbare verhalen die gaan over de complexiteit van (op)groeien en je  eigen plek in de wereld innemen. Dat doet Het Laagland vanuit haar thuisbasis in Sittard-Geleen, in  de wijk, op festivals, in de klas en op tournee op podia in binnen- en buitenland.